Trofie met pesto alla Genovese, aardappelen en boontjes

Trofie con pesto alla Genovese, patate e fagiolini

Nu we weten hoe we de trofie maken en de echte pesto alla Genovese, gaan we nog een stapje verder. We maken nu een gerecht dat echt op en top uit Liguria komt. Trofie met pesto alla Genovese uiteraard, maar daar voegen we nog eens gekookte kruimige aardappelen en gekookte sperzieboontjes aan toe. Dit is d├ę manier waarop de trofie met pesto wordt gegeten. Ik vond dat een hele vreemde combi toen ik dat voor het eerst at, maar het is echt zalig!! Ook ideaal om van die paar aardappelen af te komen ­čśë

Belangrijk in dit gerecht: verwarm de pesto nooit lang. an wordt het bitter. Gewoon als alles gemengd is als laatste de pesto erdoor mengen en klaar.

Even voor de duidelijkheid, voor dit gerecht maken we dus gebruik van het recept voor de klassieke pesto en de zelfgemaakte trofie.

Buon appetito!

Trofie met pesto alla Genovese en aardappelen en boontjes

Trofie con pesto alla Genovese, patate e fagiolini
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappelen, basilicum, boontjes, pesto, trofie
Porties: 4

Ingredi├źnten

  • 1 portie pesto
  • 1 portie trofie voor 4 personen (of anders kant en klare)
  • 4-5 gekookte aardappelen
  • 200 gr sperzieboontjes
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • geraspte citroenschil

Instructies

  • Maak de pesto volgens de beschrijving.
  • Maak de trofie volgens de beschrijving of gebruik kant en klare trofie.
  • Schil de aardappelen en kook we in water waar je wat zout aan toevoegt. Kook ze gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Houd ze wel warm.
  • Maak de boontjes schoon en breek ze in stukken. Kook ze gaar, giet ze af en houd ze warm.
  • Kook de pasta in een paar minuten gaar.
  • Doe ondertussen in een ruime pan een scheut olijfolie. Voeg de aardappelen en boontjes toe. Laat ze gewoon opwarmen, niet bakken.
  • Voeg de uitgelekte pasta toe.
  • Meng de pesto erdoor. Goed mengen en kort opwarmen. Vooral niet te lan, want dan wordt de pesto bitter.
  • Serveer met een beetje citroenrasp, scheutje olijfolie en geraspte parmezaanse kaas of pecorino.

En bedankt Cooking Queens, waar ik dit traditionele Italiaanse gerecht voorbij zag komen. Een moeder en dochter die eveneens dol zijn op de Italiaanse keuken. Kijk dus vooral eens bij hun versie.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.