In Italie was het altijd vaste prik: bij de gelateria namen we altijd de sorbet van extra bittere chocolade. Altijd minimaal 74%. Heerlijk in combinatie met bloedsinaasappelijs of muntijs erbij. Het lekkere is ook dat dit ijs totaal niet zwaar is, want er zitten geen eieren in en ook geen room of melk. Gewoon extra pure chocolade, water en suiker. Heel simpel, maar keilekker. Een smaak die ik hier in België en Nederland maar zelden tegenkom. Tijd dus om zelf te maken en ik moet zeggen: dit.wil.je!! Ik heb vanaf nu altijd de ijskom standaard in de diepvries, want als je er zin inkrijgt, wil je het ook meteen kunnen maken natuurlijk 😉
Hoe er wel even rekening mee dat het mengsel echt goed koud is voordat je het gaat draaien. Dus maak het in de ochtend om `s avonds lekker van een chocoladeijsje te kunnen genieten.
Sorbetto al cioccolato fondente 74% – Sorbetijs van extra pure chocolade 74%
Equipment
- ijsmachine
Ingrediënten
- 200 gr extra bittere chocolade van 74 %
- 500 ml water
- 150 gr rietsuiker
- 2 eetlepels bittere cacaopoeder (ongezoet)
Instructies
- Hak de chocolade fijn.
- Doe het water, de suiker en cacaopoeder in een steelpannetje en verwarm. Roer goed.
- Als het mengsel warm begint te worden doe je de chocolade erbij.
- Roer heel goed tot het een gladde homogene massa is.
- Doe in een bak en laat even afkoelen.
- Zet nu in de koelkast voor minimaal 8 uur. Liefst een hele nacht.
- Draai het ijs in de ijsmachine.
- Laat het eventueel nog even een half uurtje harder worden in de vriezer.
mijn favo ijs in Italië!
helaas niet hier in de buurt bij de ijssalons.
Welke ijsmachine kunnen jullie mij aanbevelen?
mvg Karoline
hoi Karo,
Wij hebben een magimix. die bevalt heel goed. HEt is geen zelfvriezende, maar eentje met een koelbak die je in de vriezer zet. Dat gaat prima. Een zelfvriezende is uiteraard nog makkelijker, maar het prijsverschil is echt wel aanzienlijk.
groetjes en dank je voor je leuke berichtje
Pasqualino en Pauline