Ga terug

Sorbetto al cioccolato fondente 74% - Sorbetijs van extra pure chocolade 74%

Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: chocolade, ijs
Porties: 4

Equipment

  • ijsmachine

Ingrediƫnten

  • 200 gr extra bittere chocolade van 74 %
  • 500 ml water
  • 150 gr rietsuiker
  • 2 eetlepels bittere cacaopoeder (ongezoet)

Instructies

  • Hak de chocolade fijn.
  • Doe het water, de suiker en cacaopoeder in een steelpannetje en verwarm. Roer goed.
  • Als het mengsel warm begint te worden doe je de chocolade erbij.
  • Roer heel goed tot het een gladde homogene massa is.
  • Doe in een bak en laat even afkoelen.
  • Zet nu in de koelkast voor minimaal 8 uur. Liefst een hele nacht.
  • Draai het ijs in de ijsmachine.
  • Laat het eventueel nog even een half uurtje harder worden in de vriezer.