Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Sorbetto al cioccolato fondente 74% - Sorbetijs van extra pure chocolade 74%
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
chocolade, ijs
Porties:
4
Equipment
ijsmachine
Ingrediƫnten
200
gr
extra bittere chocolade van 74 %
500
ml
water
150
gr
rietsuiker
2
eetlepels
bittere cacaopoeder (ongezoet)
Instructies
Hak de chocolade fijn.
Doe het water, de suiker en cacaopoeder in een steelpannetje en verwarm. Roer goed.
Als het mengsel warm begint te worden doe je de chocolade erbij.
Roer heel goed tot het een gladde homogene massa is.
Doe in een bak en laat even afkoelen.
Zet nu in de koelkast voor minimaal 8 uur. Liefst een hele nacht.
Draai het ijs in de ijsmachine.
Laat het eventueel nog even een half uurtje harder worden in de vriezer.