Een lekker en snel taartje dat je prima kunt maken op een zondagmorgen. Als ontbijtje dus. De bodem bestaat in feite uit granola, dus van haver- of speltvlokken, noten, honing en wat kokosolie. De topping bestaat uit rijpe perziken en jam. Makkelijk, snel klaar en heerlijk! Wil je het extra feestlijk maken, dan kan je er een toefje mascarpone of losgeklopte ricotta over doen.
Wat heb je nodig? (voor een kleine springvorm van ongeveer 20 cm)
- 100 gr. haver- of speltvlokken
- 50 gr. gemengde noten
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr. kokosolie
- 1 grote eetlepel honing
- 2 rijpe perziken
- 1 potje (hero) perzikjam
- amandelschaafsel
Hoe begin je er aan?
- Verwarm de oven voor op 175 graden;
- Schil de perziken, haal de pit er uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes;
- Doe een half potje perzikjam bij de perzikstukjes en even goed mengen;
- Doe de havervlokken, de noten en amandelmeel in een keukenmachine en maal fijn. Het is niet erg als er nog wat grove stukken noten of havervlokken in zitten (kwestie van smaak);
- Doe het mengsel in een kom en doe de (vloeibare) kokosolie en de honing er door. goed mengen tot een kruimelig deeg (indien nodig de kokosolie dus eerst even smelten);
- Vet de springvorm in of bekleed met bakpapier;
- Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel;
- Doe het perzikmengsel erover en verspreid goed;
- Bestrooi met amandelschaafsel;
- Zet in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuutjes.
- Goed laten afkoelen.
Je kunt de taart prima in de koelkast bewaren, dan blijft hij lekker fris.
Ziet er heerlijk uit. Is ie na een dag in de koelkast ook nog knapperig? Ik ben van plan om deze taart voor het weekend te maken.
De bodem wordt in de koelkast inderdaad niet meer zo knapperig. die wordt dan wat vaster/compacter. Zelf vond ik dat erg lekker, want door het amandelmeel en de noten kreeg je da een wat meer “spijs” effect.
Gisteren gemaakt en bewaard in de koelkast. Echt een heerlijk fris taartje.