Alweer een recept met courgette: ditmaal gaan we ze roosteren in de oven met kruiden, zeezout en parmezaanse kaas. Ze krijgen hierdoor superveel smaak, waardoor zelfs de ergste courgette-haters toch moeten toegeven dat het best wel lekker is 😉 We gebruiken alleen het buitenste van de courgette, want de zaadlijsten bevatten veel vocht en worden alleen maar heel erg slap tijdens het roosteren. Bovendien zit daar dus echt geen smaak aan. Lekker als bijgerecht, door een salade, of gewoon als gezonde snack bij de borrel.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 1 grote courgette, of 2 kleine
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- verse rozemarijn
- grof zeezout, verse peper
- geraspte parmezaanse kaas
Hoe begin je er aan?
- Verwarm de over voor op 225°;
- Was de courgette en snij de courgette in stukken van ongeveer 8 cm. Dit is de lengte van je frietjes;
- Snij nu de buitenste centimeter er van af. Alleen dit gaan we gebruiken. De kern gooien we weg;
- Snij ze in gelijke repen;
- Doe ze in een kom en doe er wat olijfolie en zwarte peper over;
- Snij de rozemarijn klein en doe deze erbij. Even goed husselen;
- Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Zorg dat ze niet over elkaar liggen;
- Plet de teentjes knoflook door er met de platte kant van een groot mes op te drukken. Leg de teentjes knoflook ertussen. Je hoeft ze niet te pellen;
- Doe de bakplaat in de oven;
- Draai de courgette eventueel om met een tang;
- Halverwege bestrooien met parmezaanse kaas en terugdoen in de oven;
- Als ze mooi bruin zijn, bestrooien met grof zeezout.
Wil je nog meer recepten mer courgette, kijk dan hier. Zoals je ziet zijn er 1001 mogelijkheden met deze veelzijdige groente.
Eén antwoord op “Courgette “frietjes””