Pasta met courgette en truffel-roomsaus

Weer een zalig en simpel pastagerechtje, waar je al snel veel indruk mee kunt maken. Waarom? Omdat we een schepje truffelpasta door de room hebben gedaan. En dat maakt het toch nét even wat specialer. We hebben hier dunne reepjes courgette meegebakken. Het advies is om eigenlijk altijd het buitenste van de courgette te gebruiken. het binnenste kun je eventueel verwerken in een groentesoep, maar het buitenste gedeelte is gewoon het meest smaakvolle.

Wat heb je nodig? (ca 2 personen)

  • 200 gr pasta (bv tagliatelle)
  • 2 dunne courgettes
  • 1 flinke eetlepel truffelpasta (of meer naar smaak)
  • 1 flinke scheut room om mee te koken
  • parmezaanse kaase
  • fijngehakte peterselie
  • verse zwarte peper
  • klontje boter

Hoe begin je eraan?

Zet het water op voor de pasta. Als het water kookt voeg je een flinke hoeveelheid zout toe. Doe de pasta in de pan als je de courgettes aan het bakken bent.

Snij de courgettes overlangs in dunne repen. Snij ze in dunne slierten: Wij gebruiken eigenlijk alleen de slierten waar de groene schil aan zit.

Doe in een lage pan een scheutje olijfolie en een klein klontje boter. Bak hierin zachtjes de courgette. Niet te lang, ze mogen nog wat bite hebben.

Voeg een flinke scheut room en de truffelpasta toe. Goed mengel en op smaak brengen met peper en zout. Voeg de fijngehakte peterselie toe.

Giet de pasta af en doe deze bij de roomsaus. Afwerken met parmezaanse kaas en nog wat peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.