Conchiglie met ceci (kikkererwten)

Een vegetarische pasta waarbij je het vlees dus niet mist. En ook niet nodig hebt trouwens, want kikkererwten zitten dus boordevol proteïne! Gezond en super lekker dus. Wij hebben hier gedroogde kikkererwten gebruikt die we een nachtje hebben laten weken. Je kunt het uiteraard ook van kikkererwten uit blik of pot maken. Dan wordt je bereidingstijd aanzienlijk korter. Want maak je het met gedroogde kikkererwten, dan is het een stoofgerecht, maak je het met conserven, dan is het een snel klaar gerecht. Maar eerlijk is eerlijk, de gedroogde kikkererwten hebben toch wel mijn voorkeur. Ideaal met een grove pasta zoals deze conchiglioni (reuzeschelpen).

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • reuze pasta schelpen (conchiglioni)
  • 500 gr gedroogde kikkererwten of 2 blikjes conserven
  • 1 rode puntpaprika
  • halve rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • handvol kleine tomaatjes
  • klein stukje verse chilipeper
  • paar takjes peterselie
  • paprika poeder
  • peper/zout
  • bouillonblokje

Hoe begin je eraan?

Neem je gedroogde kikkererwten, dan moet je ervoor zorgen dat je ze de nacht ervoor in het water hebt gezet om te weken.

Snipper de ui, pel het teentje look, snij de paprika in reepjes en halveer de tomaatjes. Fruit de uit en look aan in de pan en doe de paprika, de chilipeper en de paprikapoeder erbij. Doe de tomaatjes, de peterselie en de kikkererwten erbij. Doe er water en een bouillonblokje bij. Doe er net zoveel water bij totdat de kikkererwten net onder staan. Laat op en zacht vuurtje 1-2 uur stoven. Gebruik je kikkererwten uit blik of pot? Dan kun je het stoven overslaan en doe je ze er bij als de paprika zacht is. Doe er iets minder water bij dan.

Kook de pasta en doe die bij de kikkererwten.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.