Als je in Italië de toevoeging “KM 0” ziet (Chilometro Zero) dan wil dat zeggen dat je te maken hebt producten die verkocht worden in dezelfde zone als dat ze geproduceerd zijn. Er is dus weinig transport aan te pas gekomen. Daar gaan we dus mee koken: lokale en seizoensproducten. Ditmaal maken we een pasta met broccoli roosjes, kastanjes en pompoen. herfstiger dan dit wordt het niet… Ook lekker met boerenkool of cavolo nero in plaats van broccoli! Nu wordt de herfst dan toch nog leuk 😉
Wat heb je nodig? (3-4 personen)
- pompoen, in stukjes gesneden (500 gr ongeveer)
- roosjes van twee kleine broccoli (500 gr ongeveer)
- ongeveer 15 kastanjes
- pikante chilipeper
- verse tijm
- knoflook
- peper, zout, olijfolie
- stukje van groenten bouillonblokje
- pasta
Hoe begin je er aan?
- Kook de kastanjes in water ongeveer in 20 gaar;
- Schil de pompoen en snij in stukjes;
- Maak de broccoli schoon en haal de roosjes eraf (gebruik de stammen voor pesto of voor soep!)
- Doe wat olijfolie in een ruime halfhoge pan en doe een teentje knoflook hierbij. voeg de tijm, pompoen en broccoli toe en laat even stoven;
- Voeg wat bouillon, peper en zout toe en laat de groenten gaar koken in ongeveer 20 minuten;
- Pel de kastanjes en verkruimel ze;
- Bak in een lage pan de kastanjes in een klein beetje olijfolie en wat chilipeper. ze mogen een beetjes bruin en knapperig worden;
- Kook intussen de pasta;
- Als de pasta gaar is, voeg je deze toe aan het groenten mengsel. Voeg nog een scheutje olijfolie toe;
- Serveer met de geroosterde kastanjes.