Paccheri met pladijs (of scholfilet)

Platessa wordt in het Vlaams ook wel pladijs genoemd. Vreemd genoeg wordt deze naam in het Nederlands (vrijwel) niet gebruikt. Even ‘googelen’ levert het resultaat dat Platessa in het Nederlands dus scholfilet is. Dat weten we dan ook weer. Een hele lekkere witte vis, die zacht van structuur en smaak is. Mocht je geen pladijs (of schol dus) kunnen vinden, dan kan je het eventueel ook met kabeljauwfilet maken. Omdat het om de vis gaat in dit recept, voegen we verder weinig ingrediënten toe. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • een paar pladijs/scholfiletjes. Het wordt in een gerecht verwerkt, dus op zich heb je niet veel meer dan 100-150 gr pp nodig;
  • een handvol kleine zoete datterini tomaatjes (langwerpige);
  • paar takjes peterselie (ook de steeltjes!);
  • scheutje witte wijn;
  • olijfolie;
  • teentje knoflook;
  • vers gemalen peper/zout;
  • klein beetje bouillon(poeder)
  • pasta (wij hebben hier de “paccheri” gebruikt)

Hoe begin je er aan?

  1. Kook het water voor de pasta;
  2. Snij de tomaatjes doormidden;
  3. Pel de knoflook en plet deze (niet snijden, we vissen die er later weer uit);
  4. Snij de scholfilet in stukken (niet te fijn);
  5. Snij de peterselie steeltjes heel fijn. De blaadjes mag je wat grover laten;
  6. Alle voorbereidingen zijn nu gedaan. Als het water kookt dan kan nu de pasta er in. rekening houdend met een kooktijd van ongeveer 10-15 minuten, gaan we dus nu vlot te werk.
  7. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat het teentje knoflook even warm worden (niet laten bakken, dan wordt de knoflook bitter);
  8. Voeg nu de peterseliesteeltjes, de vis en de tomaatjes toe en laat goed warm worden;
  9. Blussen met een scheutje witte wijn;
  10. Nu op smaak brengen met wat bouillon (poeder, vers gemaakt of van blokje), peper en zout;
  11. Haal het teentje knoflook er weer uit;
  12. Voeg de peterselie blaadjes toe;
  13. Als de pasta kookt, dan kan deze erbij. Voorzichtig mengen en serveren!

Makkelijker en sneller kunnen we het niet maken….

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.