Geroosterde aubergine (en wat je er mee kan doen…)

Gegrilde aubergine is erg lekker. Alleen heeft aubergine de vervelende eigenschap om al het vet te absorberen wat maar in de buurt komt. Voor je het weet zit je dus aubergine te frituren. Grillen op een gietijzeren grilplaat heb ik ook geprobeerd, maar daar bleven ze aan plakken en er bleef niets van over. Toen heb ik iets heel anders geprobeerd…

Mijn oplossing: Ik heb de aubergine in een pan geroosterd ZONDER olie. Dus in een goed hete pan, zonder vetstof. Het voordeel is dat ze dus ook echt naar aubergine smaken en niet naar olie. Die olie kan je later altijd nog toevoegen. De pan moet echt goed heet zijn en je moet de plakjes heel dun snijden om ervoor te zorgen dat ze gaar zijn en dat de rand niet te hard blijft.

En wat kun je er nu mee doen?

Als voorgerechtje/ antipasto: Doe er vers gemalen peper, een goede olijfolie en wat basilicum op. That`s it. Succes verzekerd!

 

 

Als klassieker: Melanzane alla parmigiana. Zowel te maken als voorgerecht od als hoofdgerecht. Klik hier voor de beschrijving van dit gerecht.

 

 

 

Tussen de boterham of tosti. Met bijvoorbeeld ham en/of mozzarella en rucola. Helemaal lekker als je hem nog even in het tostiapparaat of gril doet.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.