Risotto met pompoen en salie

Zowel lekker als lunch, als hoofdgerecht. Mocht je onlangs de pompoensoep hebben gemaakt en nog iets over hebben, dan is dit hét moment om iets met deze “leftovers” te doen. Het is net de zon in een kommetje…

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • risotto (reken voor een lunch 60-80 gr pp, voor een hoofdgerecht 80-100 gr pp)
  • 400 gr pompoen
  • 2 grote wortels
  • 1 rode ui
  • 4 blaadjes verse salie
  • 1 theelepel kurkuma
  • rasp van een halve citroen
  • citroensap
  • vers gemalen peper
  • 2 liter groentebouillon (kan van een blokje)
  • parmezaanse kaas
  • eventueel klontje boter
  • olijfolie
  • peterselie

Hoe begin je er aan?

  1. Maak de bouillon van een blokje.
  2. Maak de ui, pompoen en wortel schoon en snij ze in kleine stukjes.
  3. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan of wok en doe de ui erbij. Laat op een zacht vuurtje zacht en glazig worden. Voeg ook de kurkuma en de blaadjes salie toe. Nu wordt het heel mooi geel  😉
  4. Doe de risotto erbij en laat ook even glazig worden.
  5. Doe nu een flinke scheut bouillon erbij en roer goed.
  6. De pompoen en wortel kan er nu bij.
  7. Nu goed blijven roeren en telkens als de bouillon bijna is opgenomen doe je er een nieuwe scheut bij. Doe dit tot de risotto gaar is. Dit kan wel 20 minute duren.
  8. Voeg de fijngehakte peterselie en versgemalen peper toe. Knijp wat citroensap uit over de risotto en voeg de citroenrasp toe.
  9. Wil je het extra smeuiig, doe er dan een klontje boter bij, maar dit hoeft niet.
  10. Rasp er wat parmezaanse kaas door.
  11. Serveer met nog wat extra kaas.

Je kunt dus de pompoen en wortel geheel of gedeeltelijk vervangen door de pompoensoep. Voeg die dan samen met de bouillon toe. Je hebt dan minder bouillon nodig.

Wil je geen stukjes wortel en pompoen in de risotto, kook de wortel en pompoen dan eerst en pureer het met een staafmixer. Voeg deze dan toe op hetzelfde moment als in het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.