Mosselen uit de oven

Eens een keer een andere wijze om mosselen klaar te maken. Dus niet gekookt met friet, maar als een hapje, een soort antipasto dus. Lekker met een glaasje witte wijn als goede start van een maaltijd. De mosselen zijn dit jaar iets kleiner, maar wel heel goed van smaak. En daar gaat het toch om 😉 Kook de mosselen wel eerst voor en haal ze ook eerst even los, zodat je ze later gemakkelijk kunt eten. de schaal waar ze in liggen dient dus als een soort bordje. Nog nooit geprobeerd? Dan is het toch zeker de moeite waard om eens te proberen. 

Wat heb je nodig? (borrelhapje voor 3-4 personen)

  • 2 kilo mosselen
  • flinke bos peterselie
  • teentje knoflook
  • 4 a 5 sneetjes wit casinobrood (ontkorst)
  • peper, zout, olijfolie
  • pikant pepertje
  • bleekselderij
  • ui
  • halve fles witte wijn

Hoe begin je er aan?

  • Snij de ui, bleekselderij en pepertje grof en stoof deze aan in een hoge pan.
  • Spoel ondertussen de mosselen goed af en doe ze daarna bij de groente in de pan.
  • Doe de witte wijn erbij.
  • Laat koken totdat de mosselen open gaan tot bijna gegaard.
  • Hou wat kookvocht apart en laat de mosselen afkoelen.
  • Maak ondertussen het mengsel om te vullen: Doe het witbrood in de keukenmachine en maal het fijn.
  • Haal het brood eruit en hak vervolgens de peterselie met de knoflook in de keukenmachine.
  • Doe het brood er terug bij en meng goed.
  • Zorg nu met wat extra vergine olijfolie en kookvocht van de mosselen voor de juiste dikte van het mengsel. Het mag niet te vloeibaar zijn, maar moet een dikke pasta zijn.
  • Haal de mosselen uit de schelp, maar bewaar één helft van de schelpen.
  • Leg  leg de schelp van de mossel  met de losse mossel op een bakplaat. Vul deze met het mengsel. Doe dit met alle mosselen.
  • Besprenkel even het geheel nog met olijfolie en zet ze even kort onder de gril. Let op dat het niet verbrandt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.