Een lekkere vegetarische “zaterdagavond snack”, of voor een feestje of buffet, of….(1001 redenen te noemen). Gemaakt van bladerdeeg, ricotta en courgette. Lekker met wat pikante olie erover. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig dus het is wederom een makkie.
Wat heb je nodig? (voor 1 bakplaat)
- lap rechthoekige bladerdeeg, of losse lapjes.
- 2 kleine courgettes
- 1,5 bakje ricotta à 250 gr.
- pijnboom pitten
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- vers gemalen peper, zout
- paar blaadjes basilicum
- olijfolie
Hoe begin je er aan?
- Verwarm de oven voor (volg instructies op je bladerdeeg verpakking).
- Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf hele dunne plakjes.
- Doe de ricotta in een kom en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe, vers gemalen peper en zout en fijngehakte basilicum. Goed roeren.
- Leg de bladerdeeg op bakpapier op de bakplaat en vouw de randjes om. Prik gaatjes in de bodem en laat deze bodem alvast 10-15 minuten voor bakken. (mag nog niet bruin worden)
- Smeer de bodem in met het ricotta mengsel en leg “dakpansgewijs” de courgette er op.
- Bestrooi met nog wat parmezaanse kaas en de pijnboom pitten.
- Strijk met een kwastje een beetje olie erover en zet in de oven voor ca 20 minuten. Het is klaar als het er lekker uitziet en lekker ruikt 😉
- Snij in vierkantjes en serveer met wat pikante chilivlokken of olie (zie kooktips)