Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn, wordt met dit gerecht weer eens bewezen. Een heerlijk Italiaans bijgerecht, dat wij bijna de hele zomer door eten. Op de markt kan je deze kleine groene paprikaatjes vaak heel goedkoop krijgen. Kijk anders eens bij de Turkse groentewinkel, die hebben ze ook heel vaak. Ook lekker als borrelhapje op een zomerse avond, met een glaasje wijn erbij, of op de BBQ, of op een broodje….gewoon eens proberen dus.
Wat heb je nodig?
- kleine groene puntpaprikaatjes (frigitelli). Zoveel als je wilt.
- olijfolie
- grof zeezout
Hoe begin je er aan?
- Heel simpel: je wast eerst de frigitelli en maakt ze goed droog. Anders gaan ze spatten in de pan.
- Ik laat de steeltjes eraan en ook de zaadlijsten laat ik zitten. Je kunt deze eventueel verwijderen.
- Bak ze in een pan met wat olijfolie of doe ze in een ovenschaal in de oven. Ik zou adviseren om ze niet te grillen. Dan worden ze snel zwart terwijl de schil hard blijft en we willen nou juist een zachte schil.
- Laat de frigitelli op een laag vuurtje bruin en zacht worden. In de oven zal je ze af en toe moeten keren.
- Doe ze in een leuk schaaltje en serveer met grof zeezout.
Meer moet dat niet zijn…
Zo lekker deze pepertjes en snel klaar. Al vaker gemaakt nu toch maar even een reactie.
Ja die staan bij ons toch ook nog regelmatig op het menu 😉