Crunchy bloemkool

Ben je gewend om bloemkool altijd op dezelfde manier klaar te maken: gekookt met een melksausje of kaassaus bijvoorbeeld? Probeer dan eens deze manier. Je zult verrast zijn van het resultaat en wellicht te weinig hebben klaargemaakt.;)

Wat heb je nodig?

 • 1 bloemkool
 • rijstbloem (is een heel fijne bloem en geeft ook geen ‘bloemsmaak’)
 • 1 ei
 • 2 theelepels kerriepoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • peterselie
 • paneermeel
 • peper, zout
 • arachide olie om in te bakken (kan goed tegen hoge temperatuur en heeft een neutrale smaak)

Hoe begin je er aan?

 1. Maak de bloemkool schoon en snij ze in roosjes. Blancheer ze even, maar ze moeten nog wel een “bite” hebben (dus niet gaar).
 2. Doe in een bakje het ei, klop los met wat peper en gehakte peterselie.
 3. Doe in een ander bakje de paneermeel.
 4. Doe in een zakje de rijstbloem, kurkuma, kerrie, peper en zout.
 5. De volgorde is als volgt: Eerst de bloemkool in het zakje met de bloem doen en voorzichtig het overtollige bloem afkloppen. Dan de roosjes door het eimengsel halen en vervolgens door de paneermeel rollen. 
 6. Doe een royale laag arachide olie in een pan en laat goed warm worden. Bak de roosjes in de pan tot ze bruin zijn en keer ze.
 7. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Wie er lust er nu nog geen bloemkool?

6 antwoorden op “Crunchy bloemkool”

  1. Echt toevallig ja, ik hoorde van meer mensen dat ze net bloemkool hadden gekocht (omdat het in de reclame was) maar nog niet wisten wat ze ermee gingen doen. Uitproberen dus. Ook lekker als hapje bij een glaasje.

  1. Wat leuk! Inderdaad, door de curry en kurkuma kan ik me dat goed voorstellen. Eerst deden we dit er niet door, maar het past erg goed bij bloemkool en geeft het nét dat beetje extra smaak. Dank voor je feedback en ik neem ook regelmatig een kijkje in jouw keuken 😉 groetjes van Pasqualino en Pauline.

  1. Dag Erica,

   We hebben ongeveer 4-6 eetlepels rijst bloem gebruikt. Het is wel belangrijk dat je de rijstbloem er later weer afklopt. Verder is het een beetje ‘naar smaak’. dus hou je van een sterke kerriesmaak, dan doe je iets meer kerrie erbij, of iets minder bloem etc.

   Succes!
   P&P

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.