Muffins met havermout en appel

Dit recept lijkt veel op het recept van de speltmuffins, maar is toch nét even iets anders en smaakt dus ook nét even iets anders. Leuk om eens te varieren dus. Wederom ideaal om van die bruine bananen op de fruitschaal af te komen, die anders toch niemand opeet.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 9 muffins)

  • 50 gr havermout vlokken
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 theelepel biologisch bakpoeder
  • 2 eieren
  • handvol rozijnen
  • 1/2 appel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 rijpe bananen
  • 2 theelepels koek/speculaaskruiden

Hoe begin je er aan?

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de appels en snij ze in hele kleine stukjes.
  3. Stamp de havermout vlokken met een vijzel fijn (of in de blender).
  4. Doe de eieren in een kom en klop ze met een mixer ongeveer 5 minuten goed luchtig en vol.
  5. Doe alle ingredienten, behalve de rozijnen en de appel erbij.
  6. Goed mengen met de mixer.
  7. Schep nu de rozijnen en de appel erdoor.
  8. Vet de bakvorm in en schep het mengsel in de bakvorm.
  9. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ze moeten lekker bruin en krokant zijn aan de bovenkant.

Maak er niet teveel in één keer. Ze zijn ongeveer 2 dagen lekker, daarna worden ze wat klef.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.