Spaghetti met spinaziepesto

Ben je de combi “spinazie-aardappels-gehaktbal” een keer beu? Dan is dit een lekker alternatief om spinazie te eten. De smaak is vergelijkbaar met de klassieke pesto, maar dan veel minder scherp. Dus wellicht ook een succes bij kinderen (hier wel althans). We verwerken de spinazie rauw, dus geen verlies van vitamientjes!

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)

  • ongeveer 300 gr verse spinazie, gewassen, ongekookt;
  • combinatie van pijnboom pitten en walnoten, in totaal een handje vol;
  • geraspte parmezaanse kaas;
  • ongeveer 1 dl olijfolie
  • vers gemalen peper
  • beetje rasp van citroen
  • beetje citroensap
  • zeezout
  • teentje knoflook
  • spaghetti (wij hebben hier van Kamut/ spelt gebruikt)

Hoe begin je er aan?

  1. Zet een grote pan water op voor de pasta.
  2. Doe de olijfolie in een steelpannetje en doe hier een schoongemaakt teentje knoflook in, een beetje citroenrasp en vers gemalen peper in. Laat dit langzaam opwarmen, maar de het mag niet koken, dan wordt de knoflook bitter! Dus zodra je belletjes ziet, draai je het vuur uit en laat je het even intrekken. Je kunt nu eventueel nog een klontje boter toevoegen voor een vollere smaak.
  3. Doe de gewassen spinazie in de keukenmachine en maal het goed fijn.
  4. Voeg de warme olie toe (de knoflookteentjes doe ik er niet bij, maar kan wel) en goed blijven malen.
  5. Doe de noten/pitten erbij, een klein beetje citroensap en wat geraspte kaas.
  6. Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen. Het mag best goed gekruid zijn, want als je de pesto door de pasta mengt, zwakt de smaak nog af.
  7. Als het water kookt, kan de pasta in de pan.
  8. Giet de pasta af en doe de pesto erbij. Nu goed opwarmen.
  9. Klaar om op te dienen. Eventueel met nog wat geraspte kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.