Ga terug

Appelbeignets met een beslag van desem

Een heerlijke luchtige beignet met een vleugje citroen door het beslag. Een ideaal recept voor als je een desemstarter hebt en recepten zoekt om restjes starter in te verwerken. Geef het beslag een paar uur de tijd om te rijzen en extra luchtig te worden.
Een frituurpan is niet nodig: een pan waar je een flinke laag plantaardige olie in doet volstaat ook prima.
Snij de appel lekker dik, zodat je ook echt de appel proeft. Zelf gebruik ik hiervoor altijd goudreinetten. Extra lekker: bestrooi de appelplakken eerst even met wat kaneel.
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: appel, citroen, desem, kaneel
Porties: 15 stuks

Ingrediƫnten

  • 3 grote goudreinetten
  • vleugje kaneelpoeder
  • 200 gr starter (de laatste 24 uur gevoed)
  • 100 ml melk
  • 80 gr bloem
  • 1 ei
  • geraspte citroenschil van halve citroen
  • plantaardige olie om te frituren

Instructies

  • Maak eerst het beslag: Voeg het desem, de melk, ei, bloem en citroenrasp samen en meng tot een glad beslag. Het is een vrij dik beslag. Laat ongeveer 3-4 uur rijzen tot het volume met de helft is toegenomen en er bellen zichtbaar zijn.
  • Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij indikke plakken.
  • Bestrooi de plakken met wat kaneelpoeder.
  • Verhit de olie in een diepe pan tot 170-180 graden.
  • Haal de plakken appel door het beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer eventueel met wat poedersuiker.