Kook de aardappelen in de schil en laat ze even afkoelen. Pel ze en pureer ze. Laat ze echt heel goed afkoelen! Dit is belangrijk, omdat warme aardappelen veel meer bloem absorberen dan koude aardappelen.
Snij de pompoen in stukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Doe er wat kruiden en zeezout over. Rooster ze op een bakplaat in een hete ovenvan 200°C.
Laat de pompoen ook goed afkoelen en haal de schil eraf.
Leg de aardappelpuree op een werkblad. Leg de pompoen er ook bij.
Voeg de bloem toe en maak een kuil. Doe hierin een losgeklopt ei.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng nu luchtig alles door elkaar heen. Kneed vooral niet teveel, want daardoor worden de gnocchi te compact. Dus snel en luchtig werken. Het hoeft echt geen compacte bal te worden.
Leg het deeg eventueel even een halfuurtje in de koeling om nog wat steviger te worden.
Bestuif het werkblad royaal met bloem.
Snij een stuk van het deeg en maak een rol. Gebruik wat bloem als het teveel plakt.
Snij nu met een mes kleine stukje van ca 2 cm. Dit zijn je gnocchi. Rol ze over een gnocchiplankje of over de achterkant van een vork voor een mooi ribbeltje.
Als je gnocchi klaar zijn zet je een grote (!!) pan water op het vuur. Als het kookt ruim zout toevoegen. Ondertussen kun je het sausje maken.