Ga terug

Cortecce met een pesto van pistachenootjes

Cortecce con pesto di pistacchi
Ga op je eigen gevoel en smaak af bij het maken van de pesto. Wil je hem iets smeuiiger, voeg dan nog wat meer olie toe. Iets frisser? Dan wat meer citroenschil, iets meer uitgesproken pistache smaak? Dan wat meer nootjes. De hoeveelheden zijn een indicatie, maar speel hier gerust mee naar eigen smaak. Proeven dus!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, parmezaanse kaas, parmigiano, pistache nootjes
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje gepelde pistachenootjes
  • 1 bio citroen
  • olijfolie, vers gemalen peper, zout
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas

Instructies

  • Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengels.
  • Pel de knoflook.
  • Rasp de kaas.
  • Doe de basilicum met de pistache nootjes en de knoflook in een keukenmachine of blender. Of maal het ouderwets fijn met een vijzel.
  • Voeg nu steeds wat olie toe tot je de juiste dikte/ consistentie hebt. Niet te vloeibaar, maar ook geen droge pasta.
  • Voeg nu de smaken toe: eerst wat kaas. Dan de citroenrasp en peper. Dan pas eventueel nog wat zout. Goed mengen. Klaar voor gebruik door de pasta, maar ook heerlijk door de minestrone soep of op een stuk ciabatta brood.