Maak de cime di rapa schoon door het onderste stukje van de stelen af te snijden en de lelijke bladeren weg te halen. In principe kun je verder alles van de groente eten. Snij in grove stukken.
Breng een grote pot water aan de kook. Als het water kookt dan doe je er een flinke snuf zout in.
Snipper het uitje, de knoflook en de chilipeper heel fijn. De hoeveelheid chilipeper is echt naar smaak en afhankelijk van hoe pikant je pepertjes zijn. Lastig dus om daar een hoeveelheid aan te plakken.
Doe een flinke scheut olijfolie in een lage pan. Laat even warm worden, maar niet te heet. Doe de fijngesneden ui, look en peper bij en laat zachtjes stoven tot het helemaal zacht is. Hou je van ansjovis, dan is dit het moment om ook de ansjovis erbij te doen. Laat smelten.
Doe nu de orecchiette in het water en doe de cime di rapa er ook bij. Door ze samen te koken krijgt de pasta extra veel smaak. Ze hebben bij mij ongeveer dezelfde kooktijd (10 minuten). Als je raapsteeltjes neemt, dan zal de kooktijd minder lang zijn (ca 5-6 minuten). Afhankelijk van je groente en de kooktijd van je pasta kun je dit dus timen. We gaan de pasta niet afgieten maar eruit scheppen. Het kookvocht bewaren we.
Als de orecchiette en cime di rapa klaar zijn, dan schep je alles met een zeef of schuimspaan in de pan met het uimengsel. Nog even goed mengen en op smaak brengen met peper, zout en olijfolie.
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt :) Laat het ons vooral weten!