Ga terug

Zalige en heerlijk geurende citroenolie

In de categorie: kleine moeite, groots effect moet je dit echt eens proberen! Een zalige en heerlijk geurende olijfolie met citroen. Ik hoe je wellicht niet te vertellen hoe lekker dit is over de vis, pasta met vis, ricotta, gegrilde groente, asperges, mozzarella etc. Daar waar de basilicumolie perfect past bij de gerechten met een basis van tomaten en/ of kaas, past deze citroenolie perfect bij alle grilgerechten met vis, vlees en groente.
Maak de olie gerust wat langer van tevoren. Hoe langer de schil in de olie zit, hoe sterker de smaak. Ook het licht verwarmen van de olie zorgt ervoor dat de smaken makkelijk in de olie trekken.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen, olijfolie

Ingrediƫnten

  • 2 biologische citroenen
  • 100 ml olijfolie

Instructies

  • Schil de citroenen heel dun. Zo dun dat er geen wit meekomt. Het witte zorgt er namelijk voor dat de olie bitter gaat smaken. Je kunt de schil ook raspen. Dat gaat vaak makkelijker en geeft nog sneller de heerlijke citroensmaak af aan de olie.
  • Doe de olijfolie in een klein steelpannetje. Verwarm heel lichtjes. Vooral niet laten koken. Zodra de olie warm is, zet je het vuur uit.
  • Doe de schil erin en laat nu een paar uurtjes intrekken. Giet het in een mooi flesje of kommetje.
  • Als je de olie bewaart met de citroenschil erin, zorg er dan voor dat de schil altijd onder de olie staat. Anders heb je kans dat er schimmel gaat vormen. Dus als je ziet dat de schil niet meer onder de olie staat, giet je er een laagje nieuwe olijfolie bij.
  • Heerlijk over visgerechten, geroosterd vlees en/ of groente