Bestuif je werkblad met veel bloem. Je kunt gewone bloem gebruiken, maar ook een mengeling met semolina. Laat het deeg langzaam uit de bak glijden op je werkblad. Laat de zwaartekracht het werk doen en ga niet trekken met de je handen.
Snij het deeg in twee stukken. Vorm hiervan heel losjes een rechthoek. als je net als ik een halve cirkel hebt omdat je kom rond was, dan vouw je eerst losjes de punten naar elkaar toe en dan losjes de onderkant erover, zodat het een rechthoek vormt. Bestrooi royaal met bloem.
Leg een theedoek of stuk linnen klaar en doe hier veel bloem op. Pak met een deegschraper het gevormde deeg op en leg het op het doek. Plooi het doek aan weerszijden omhoog, zodat je een soort muurtje krijgt. Vorm nu het tweede stuk deeg en leg dit ook op het doek, met het muurtje ertussenin. Je kunt nu aan de twee buitenkanten van het doek een boek leggen om te voorkomen dat het deeg teveel gaat uitzakken. Dek het deeg af met een doek.
Laat het deeg nu 4 uur rijzen op kamertemperatuur. Het moet echt aanzienlijk in volume zijn toegenomen (hoeft niet verdubbeld, maar wel met de helft toegenomen).
Na 3,5 uur rijzen leg je de pizzasteen in de oven en verwarm je de oven vast voor op 250 graden C. Als je geen pizzasteen hebt, gebruik dan een bakplaat. Laat die ook mee verwarmen.