Rol met de pastamachine dunne lappen van het deeg. Zelf heb ik tot de de een na dunste stand gedraaid. Je kunt ze ook iets dikker laten. Leg de lappen op een met bloem bestoven werkblad.
Leg op de lappen een hoopje vulling. Hou daarbij een afstand tussen de hoopjes vulling van ongeveer 3 cm.
Bestrijk de randen met een beetje water en klap de lap in de lengte dubbel. Druk rondom elke hoopje vulling voorzichtig de lucht eruit. Dit is heel belangrijk, omdat ze anders open kunnen gaan tijdens het bakken.
Snij de randjes bij met een kartelwieltje en snij de calzoncelli los van elkaar.
Voor het bakken: doe een flinke laag olie in een pan en verhit tot 180 graden. Je kunt de temperatuur ook testen met een klein stukje deeg. Doe voorzichtig enkele calzoncelli erin en laat ze een paar minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Halverwege even omdraaien.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de calzoncelli met poedersuiker.
Buon Natale!!