Ga terug

Opgevulde mosselen uit de oven

Cozze ripiene al forno
De hoeveelheden zijn uiteraard een indicatie. Dit zijn de hoeveelheden voor als je het wilt serveren als een antipasto samen met andere kleine antipasti.
Gang: antipasti, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: knoflook, mosselen, peterselie
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 1 bosje peterselie
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 pikante peper
  • 250 ml witte wijn

Instructies

Koken van de mosselen:

  • Spoel de mosselen goed onder stromend water.
  • Snij de groenten (behalve de knoflook en peterselie) in grove stukken.
  • Doe de mosselen met de groenten (behalve de knoflook) in een grote hoge pan. Doe er een paar takjes peterselie bij, maar hou het grootste gedeelte apart voor de vulling.
  • Doe de witte wijn erbij een een flinke scheut water zodat er voldoende vocht in de pan zit om de mosselen te koken.
  • Kook de mosselen totdat ze open gaan. Giet ze af, maar hou wat kookvocht apart. Laat de mosselen afkoelen.

De vulling:

  • Doe het witbrood in een keukenmachine en maal fijn.
  • Haal het uit de machine en doe het in een kom. Maal nu de peterselie met knoflook en een stukje peper heel fijn.
  • Doe het brood er terug bij en maal met wat olijfolie, peper en zout tot een mooie pasta. Het moet niet te dun zijn en mag zeker nog wat grof blijven. Niet te lang malen dus. Gebruik eventueel wat kookvocht als je niet teveel olie wilt toevoegen.

Opvullen:

  • Maak de mosselen open. Gooi één helft van de schelp weg en de andere bewaar je. Haal de mossel los en leg terug in de schelp.
  • Doe er wat van het mengsel op en leg op een bakplaat of ovenschaal.
  • Vul op deze manier alle mosselen.
  • Zet ze nog even in een hete oven of kort onder de gril.