Ga terug

Trofie met pesto alla Genovese en aardappelen en boontjes

Trofie con pesto alla Genovese, patate e fagiolini
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappelen, basilicum, boontjes, pesto, trofie
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 portie pesto
  • 1 portie trofie voor 4 personen (of anders kant en klare)
  • 4-5 gekookte aardappelen
  • 200 gr sperzieboontjes
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • geraspte citroenschil

Instructies

  • Maak de pesto volgens de beschrijving.
  • Maak de trofie volgens de beschrijving of gebruik kant en klare trofie.
  • Schil de aardappelen en kook we in water waar je wat zout aan toevoegt. Kook ze gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Houd ze wel warm.
  • Maak de boontjes schoon en breek ze in stukken. Kook ze gaar, giet ze af en houd ze warm.
  • Kook de pasta in een paar minuten gaar.
  • Doe ondertussen in een ruime pan een scheut olijfolie. Voeg de aardappelen en boontjes toe. Laat ze gewoon opwarmen, niet bakken.
  • Voeg de uitgelekte pasta toe.
  • Meng de pesto erdoor. Goed mengen en kort opwarmen. Vooral niet te lan, want dan wordt de pesto bitter.
  • Serveer met een beetje citroenrasp, scheutje olijfolie en geraspte parmezaanse kaas of pecorino.