Ga terug

Trofie met tomaat, paprika en ricotta

Trofie con pomodoro, peperoni e ricotta
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: paprika, ricotta, tomaten
Porties: 4

Equipment

  • blender of staafmixer en zeef

Ingrediƫnten

  • 4-6 grote san marzano tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1-2 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr ricotta
  • geraspte parmezaanse kaas
  • basilicum

Instructies

  • Ontvel de tomaten door ze eerst even onder te dompelen in kokend water. Verwijder de zaadjes en snij ze in stukjes.
  • Snij de puntpaprika, de rode ui en de knoflook in stukjes.
  • Verwarm in een lage pan een flinke scheut olijfolie. Doe eerst de ui en daarna de knoflook erbij. Laat even zacht worden.
  • Doe nu de paprika en de tomaat erbij. Ook het blikje met de tomatenblokjes.
  • Laat echt een goed zacht worden. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Doe er een scheutje kookvocht bij zodat het niet aanbakt.
  • Zet ondertussen een grote pot water op voor de pasta. Ga ondertussen verder met de stappen hieronder. Als het kookt doe je er ruim zout bij. Kook de pasta.
  • Als de groenten zacht zijn geworden maal je ze fijn met een blender of staafmixer. Doe nu ook de ricotta er al bij.
  • Als alles is fijngemalen druk je de saus door een zeef. Vang op in een pan. We warmen het namelijk nog een keertje goed op. Breng nu ook op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Meng de pasta door de saus. Serveer met wat geraspte parmezaanse kaas, verse basilicum of nog een schepje ricotta.