Ga terug
Recept afdrukken
2 van 1 stem

Ravioli met een vulling van makreel en tomaatjes.

Ravioli di sgombro e pomodorini
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makreel, oregano, peterselie, tomaatjes
Porties: 4

Equipment

  • pasta machine of deegroller

Ingrediƫnten

De verse pasta:

  • 200 gr semolina rimacinata
  • 200 gr tarwebloem tipo 00 (pizzabloem)
  • 4 eieren
  • snufje zout

De saus:

  • 1 bakje honingtomaatjes (150-200 gr)
  • 2 takjes (platte) peterselie
  • 2 takjes verse oregano of marjolein
  • 1/2 bio citroen
  • vers gemalen peper, zout, olijfolie

De vulling:

  • 250 gr restjes makreel
  • 2 takjes peterselie
  • peper, zout, olijfolie
  • 1/2 bio citroen

Instructies

De verse pasta:

  • Doe de bloem op het werkblad. Maak een soort vulkaan met in het midden een uitsparing.
  • Klop de eieren los en doe die in de kuil. Voeg een snufje zout toe.
  • Meng nu met je vingers van binnen naar buiten de eieren met de bloem. Als de eieren zijn opgenomen door de bloem kun je gaan kneden. Kneed tot een homogene bal.
  • Wikkel in vershoudfolie en laat even een half uurtje rusten in de koeling. Maak ondertussen de vulling.

De vulling:

  • Haal de vis met twee vorken uit elkaar zodat deze vrij fijn is.
  • Breng op smaak met fijngehakte peterselie, een scheutje olijfolie, peper, zout en een beetje geraspte citroenschil.

De ravioli:

  • Rol het pasta deeg uit tot lappen op de dunste stand.
  • Doe op de lap kleine hoopjes vulling. leg ze niet te dicht bij elkaar. je hebt voldoende rand nodig aan beide kanten.
  • Leg een andere lap erop. Druk rondom de vulling goed aan en zorg ervoor dat er geen lucht in zit.
  • Snij nu ravioli. Dit kunnen vierkantjes zijn, maar je kunt ze ook uitsteken met een ring. In het laatste geval heb je wel snijverlies, maar dat kun je invriezen en later weer gebruiken.
  • Maak de ravioli goed dicht door met een vork de randjes in te drukken.

De saus maken

  • Snij de tomaatjes doormidden.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote lage pan. Doe er de verse oregano blaadjes bij en het teentje knoflook. Wij laten het teentje heel en halen hem er weer ui als het smaak heeft afgegeven. Dit is een kwestie van smaak.
  • Laat even sudderen en blus met een klein scheutje witte wijn.

De pasta koken:

  • Zorg voor een hoge, grote kookpot met ruim water. Olie toevoegen hoeft echt niet, als je maar voldoende water gebruikt. Dan zullen ze niet plakken.
  • Als het water kookt voeg je een flinke schep zout toe.
  • Dan gaat de pasta erin. Als de pasta komt bovendrijven zijn ze bijna goed. Probeer af en toe een stukje om na te gaan of ze niet te hard of te zacht zijn. De kooktijd is een paar minuten.
  • Breng op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en geraspte citroenschil.