Crostata met kastanjemeel, verse vijgen en "frangipan"
Crostata con farina di castagna, fichi freschi e mandorle
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: amandelen, vijgen
Het deeg:
- 100 gr bloem
- 75 gr kastanjebloem
- 60 gr suiker
- 80 gr boter
- 1 ei
De vulling:
- 50 gr amandelmeel
- 1 eiwit
- 1/2 biologische citroen (schil!)
- 1 eetlepel caramel of hazelnoot siroop (MONIN) of Amaretto
De taart maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet de vorm in en doe er wat bloem in. Schud de vorm zodat de bloem overal zit. Klop het overtollige eruit.
Haal het deeg uit de koeling en rol uit tussen twee stukken vershoudfolie. Dan blijft het niet aan je roller plakken. Je kunt ook telkens een klein stukje deeg pakken en dat in de vorm drukken. Het mag er wat rustiek uitzien.
Als de vorm bekleed is met deeg, schep je de vulling erin. verdeel gelijkmatig.
Snijd de vijgen in stukje en bedek de vulling met de vijgen. Ik heb de vijgen geschild, omdat wij het groene type hebben en die schil is wat dikker er stugger. de donkerpaarse vijgen hebben dat minder en daarvan kun je ook de schil prima gebruiken.
Bak de taart in 20-30 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en verwijder de vorm.