Ga terug

Salsa van zoete tomaatjes en kappertjes

Salsa di pomodorini e capperi
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kappertjes, rode ui, tomaatjes

Ingrediƫnten

  • 150 gr zoete kleine tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • olijfolie, vers gemalen peper
  • gedroogde oregano
  • 1 klein pikant chili pepertje

Instructies

  • Ontzout de kappertjes door ze in water te laten weken (als ze zout zijn tenminste). Spoel ze regelmatig.
  • Snipper het uitje heel erg fijn. Doe in een kommetje en voeg wat citroensap toe. Op deze manier "gaart" de ui en wordt daardoor minder scherp.
  • Snij de tomaatjes heel klein. Doe ze bij de ui. Vang ook het sap op dat vrij komt bij het snijden en doe dit er ook bij.
  • Snij het chili pepertje heel fijn en voeg ook toe.
  • Voeg de kappertjes toe.
  • Breng nu op smaak met olie, gedroogde oregano en vers gemalen peper.