Maak een suikersiroop door het water en de suiker in een steelpannetje op te warmen. Het is gereed zodra de suiker helemaal is opgelost.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Maal de rode peperbesjes heel fijn in de vijzel.
Pureer de aardbeien samen met de rode peper besjes met een staafmixer of blender.
Doe de suikersiroop, het sap van een citroen, wat geraspte citroenschil en de balsamico azijn erdoor. Roer goed door.
Heb je een ijsmachine, dan hoef je het mengsel alleen maar heel goed af te laten koelen in de koelkast. Daarna kun je aan de slag om het te draaien. Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel dan in een bak en zet in de diepvries.Roer elk half uur goed door met een vork, zodat er geen grote ijskristallen worden gevormd.
Lekker met een beetje ingekookte balsamico azijn of balsamico glazuur. Of doe een bolletje in een lekker glas prosecco!