Ga terug

Bruschetta met snijbiet en venkelworst

Een heerlijke variant op de traditionele bruschetta met tomaat. Gebruik een wat robuuster en steviger brood. Dit hoeft geen vers brood te zijn, maar best een paar dagen oud zijn. We roosteren het toch. En varieer vooral eens met andere bladgroenten zoals spinazie, cavolo nero, cime di rapa of raapsteeltjes.
Hoeveelheden vind ik hier heel moeilijk aan te geven. Dit recept is vooral bedoeld om je te inspireren en ga verder vooral op je gevoel af en hou er rekening mee dat bladgroenten flink slinken bij het bakken.
Gang: antipasti, Borrelhapje, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: brood, snijbiet, venkelworst

Ingrediƫnten

  • grof brood (ciabatta, boerenbrood, desembrood etc.)
  • snijbiet
  • venkelworstjes
  • uitje
  • teentje knoflook
  • olijfolie, peper, grof zeezout
  • voor garnering eventueel wat lente ui, of chili vlokken

Instructies

  • Doe de worstjes in een overschotel en laat ze in de oven goed gaar en bruin worden. In de pan bakken kan ook. Als ze klaar zijn snij je ze in dunne plakjes.
  • Was de snijbiet en snipper het uitje en pel de knoflook.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een lage pan en laat het teentje look meewarmen. Ik haal deze er meestal na een tijdje weer uit omdat ik de smaak wel lekker vind, maar het niet fijn vind om op een teentje te kauwen.
  • Doe de snijbiet erbij en laat op zacht vuur slinken. goed op smaak brengen met peper en wat zeezout. Haal uit de pan.
  • Snij het brood in grove stukken. Doe het brood in dezelfde pan als waar je de snijbiet in hebt gestoofd. voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe en bak het brood lichtjes bruin.
  • Nu gaan we stapelen: leg op een mooie houten plank de stukjes brood, verdeel de snijbiet erover en leg er wat plakjes worst op. eventueel garneren met wat lente ui of chilipeper. Zeezout hoeft vaak niet meer omdat de worst al zout genoeg is.
  • Succes gegarandeerd!!