Ga terug

Een echte klassieker op z'n Italiaans: de Big Mac

Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, ciabatta, hamburger
Porties: 2 porties

Equipment

  • grilpan of grilplaat

Ingrediƫnten

  • 1 ciabatta (liefst zelfgemaakt, anders vers of afbak)
  • 4 dunne hamburgers
  • saus volgens het recept met de link in de omschrijving
  • 1 aubergine
  • 1 witte ui
  • 1/2 zakje rucola
  • 1 grote tomaat
  • vers gemalen peper, zeezout, olijfolie

Instructies

  • Bak de ciabatta af volgens instructies. Wil je zelf ciabatta maken, dan is dat nog beter. Volg dan het recept op onze site. de link staat in de instructies. Wij maken de ciabatta zelf met desem. Begin daarmee dan dus de dag ervoor, dan heb je de volgende dag een super verse ciabatta.
  • Snij de aubergine in plakken en bak ze in een laagje olijfolie. Hou je liever van gegrilde aubergine? Dan kan je ze ook meteen in de grillpan doen. Laat ze bruin worden en leg ze even op een stuk keukenpapier.
  • Snij de ui in ringen en bak ze zachtjes in een pan met wat olijfolie bruin.
  • Snij de tomaat in dunne plakken.
  • Maak de saus volgens de instructies van het recept van "familie over de kook".
  • Snij de ciabatta in grote stukken. Snij overlangs doormidden en besprenkel met een heel klein beetje olijfolie. Maak de grillpan of plaat heel heet en leg de binnenkant van het broodje even op de gril. Niet te lang, gewoon tot het broodje een klein beetje gekleurd is.
  • Gril nu de hamburgers. Heb je Iberico burgers, dan moeten ze net doorbakken zijn. Heb je burgers van rundsvlees, dan bak je ze medium.
  • Nu gaan we stapelen: Neem de bodem van het broodje en smeer in met saus. Leg er wat rucola op en dan een hamburger. Dan de plakjes aubergine, gebakken uien en weer een hamburger. Dan volgen de plakjes tomaat en weer een plukje rucola. Smeer ook het bovenste broodje royaal in met saus en leg die er bovenop.
  • Nu heb je een prachtig broodje dat onmogelijk is om zo op te eten zonder er een bende van te maken. :) Buon appetito!