Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Bladerdeegtaartjes met appel en amaretti
Pasta sfoglia con mela e amaretti
Gang:
Nagerecht, Tussendoortje
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
aardappel, amaretti, bladerdeeg, marmelade
Porties:
10
Ingrediƫnten
1
pakje
bladerdeeg (10 plakjes)
4
appels (afh. van de grootte meer of minder)
1/2
potje
abrikozenjam
10
harde grote amaretti koekjes (of 20 kleintjes)
poedersuiker
1
losgeklopt
ei
Instructies
Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien op een bakplaat waar je eerst een vel bakpapier op hebt gelegd.
Plet de koekjes.
Warm de jam op, zodat deze vloeibaar wordt.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in hele dunne plakjes.
Verdeel de koekkruimels over de plakjes bladerdeeg. Laat de randen vrij.
Verdeel wat jam over de kruimels en leg er de plakjes appel dakpansgewijs op. Laat nog een klein beetje jam over om straks de appel mee te bestrijken.
klap nu de randjes naar binnen.
Bestrijk de appel met een heel dun laagje jam.
Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Bestrooi met poedersuiker.