Ga terug

Bladerdeegtaartjes met appel en amaretti

Pasta sfoglia con mela e amaretti
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappel, amaretti, bladerdeeg, marmelade
Porties: 10

Ingrediƫnten

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 4 appels (afh. van de grootte meer of minder)
  • 1/2 potje abrikozenjam
  • 10 harde grote amaretti koekjes (of 20 kleintjes)
  • poedersuiker
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het bladerdeeg.
  • Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien op een bakplaat waar je eerst een vel bakpapier op hebt gelegd.
  • Plet de koekjes.
  • Warm de jam op, zodat deze vloeibaar wordt.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in hele dunne plakjes.
  • Verdeel de koekkruimels over de plakjes bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  • Verdeel wat jam over de kruimels en leg er de plakjes appel dakpansgewijs op. Laat nog een klein beetje jam over om straks de appel mee te bestrijken.
  • klap nu de randjes naar binnen.
  • Bestrijk de appel met een heel dun laagje jam.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  • Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Bestrooi met poedersuiker.