1000graardappels vast of zachtkokend naar eigen smaak
2grotecourgettes
2rode puntpaprika's
1groteui
200grkleine tomaatjes
1teentjeknoflook
1stukje chilipeper
oregano
olijfolie, peper, zout
eventueel wat bouillonpoeder of 1/4 blokje
Instructies
Maak de groenten schoon en snij in stukken: de ui in halve ringen, de aardappels in dikke schijfjes, de courgette in (halve) schijfjes en de kleine tomaatje doormidden.
Je kunt er voor kiezen om de aardappels even voor te koken als je vastkokende aardappels gebruikt, maar dat hoeft op zich niet.
Doe een flinke scheut olijfolie in een grote lage pan en bak hierin even de knoflook en ui. Laat even stoven.
Doe nu wat oregano, de tomaatjes, chilipeper, paprika en aardappels erbij. Laat even goed stoven. Zeker 20 minuten, zodat alles zacht wordt.
Voeg nu de courgette toe en laat nog even stoven. Wordt het te droog? Voeg dan wat water of bouillon toe.