Ga terug

Zomerse groentestoofschotel uit Zuid-Italië

Ciambotta
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aardappel, courgette, paprika, ui
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1000 gr aardappels vast of zachtkokend naar eigen smaak
  • 2 grote courgettes
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 grote ui
  • 200 gr kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje chilipeper
  • oregano
  • olijfolie, peper, zout
  • eventueel wat bouillonpoeder of 1/4 blokje

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snij in stukken: de ui in halve ringen, de aardappels in dikke schijfjes, de courgette in (halve) schijfjes en de kleine tomaatje doormidden.
  • Je kunt er voor kiezen om de aardappels even voor te koken als je vastkokende aardappels gebruikt, maar dat hoeft op zich niet.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een grote lage pan en bak hierin even de knoflook en ui. Laat even stoven.
  • Doe nu wat oregano, de tomaatjes, chilipeper, paprika en aardappels erbij. Laat even goed stoven. Zeker 20 minuten, zodat alles zacht wordt.
  • Voeg nu de courgette toe en laat nog even stoven. Wordt het te droog? Voeg dan wat water of bouillon toe.
  • Goed kruiden naar smaak met peper en zout.