Ga terug

Zachte amandelkoekjes (amaretti morbidi)

Paste di mandorle
Gang: Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: amandelen, citroen
Porties: 10 koekjes

Ingrediƫnten

  • 150 gr amandelmeel
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • half buisje amandelessence of amaretto di saronno
  • 1 bio citroen
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de over voor op hetelucht 170 graden.
  • rasp de schil van de citroen.
  • Doe alle ingredienten, behalve de poedersuiker, in een kom en meng tot een gladde bal.
  • Doe een laagje poedersuiker in een lage schaal of diep bord.
  • Maak met natte handen kleine balletjes en leg ze in de poedersuiker.
  • Rol de balletjes zodat ze bedekt zijn met een laagje poedersuiker.
  • Leg ze op een bakplaat, bedekt met bakpapier.
  • Druk de koekjes in met duim en wijsvinger, of druk er een stukje gekonfijte citroenschil, kers of blanke amandel in.
  • Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten. Ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt, maar worden iets harder bij het afkoelen.