Ga terug

Rigatoni alla Norma

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, basilicum, ricotta salata, tomaten
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 1 blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes of evt. halve fles passata
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • ricotta salata
  • verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout, olijfolie
  • olie om in te frituren neutrale olie

Instructies

  • Zoals altijd: kook de pasta pas als de saus klaar is. Zet wel vast ruim water met een flinke snuf zout op.
  • Snij de aubergine in blokjes.
  • Verhit in een lage pan een flinke laag neutrale olie. Laat goed heet worden en frituur de blokjes aubergine hierin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de tomaatjes doormidden. maak de knoflook schoon en snij ook doormidden.
  • Verwarm de knoflook in wat olijfolie en voeg daarna de tomaatjes toe. Laat ze even goed zacht worden.
  • Voeg nu de tomaten uit blik toe en kruid goed met peper en zout. Laat even goed pruttelen. Dit is het moment dat de pasta in de pan kan.
  • Doe de helft van de aubergine in de saus. Hou de rest apart als garnering over de pasta.
  • Gier de pasta af en doe bij de saus. Goed mengen en doorwarmen.
  • Doe de pasta op de borden en garneer met de overgebleven aubergine, geraspte ricotta salata en verse basilicum.