Ga terug

casarecce con pomodorini e salsiccia fresca - casarecce met tomaatjes en verse venkelworst

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta, tomaatjes, venkelworst
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr zoete kerstomaatjes
  • 300 gr venkelworst of zelf venkelzaad door verse worst mengen
  • peper, zout, olijfolie
  • basilicum
  • 350 gr pasta (casarecce)
  • eventueel stukje verse chilipeper

Instructies

  • Kook de pasta pas als de saus gereed is. Niet eerder. Zet wel vast het water op om te koken en doe veel zout in het water.
  • Ontvel de worst en snij in stukjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Pel de knoflook, plet even en laat opwarmen in een flinke scheut olijfolie. Gebruik een grote pan waar straks ook de pasta bij kan.
  • Bak de worst bruin.
  • Doe de tomaatjes erbij en laat ze helemaal zacht worden. Hoe langer je ze laat staan, hoe meer het op een saus gaat lijken. Laat dus even pruttelen. Dit is het moment dat je de pasta in het kokende water doet. Voeg af en toe een scheutje kookvocht bij de saus.
  • Voeg naar smaak peper, zout en wat verse basilicum toe.
  • Doe eventueel een beetje verse chilipeper toe voor extra pit.
  • Doe de pasta erbij. Goed mengen.
  • Serveer met een scheutje olijfolie en verse basilicum.