Ga terug

Purea di piselli, menta e ricotta salata - Puree van doperwten, munt en ricotta salata.

Voorbereidingstijd20 minuten
Gang: antipasti, Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, doperwten, ricotta, ricotta salata
Porties: 4

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingrediƫnten

  • 1 zak diepvriesdoperwten
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje chilipeper
  • paar blaadjes verse oregano
  • 4 blaadjes munt
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepel ricotta salata geraspt (of parmezaanse kaas)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil biologisch dus
  • vers gemalen peper, zout
  • 1 bol burrata als garnering

Instructies

  • Ontdooi de doperwten door ze even in heet water te leggen. Doe het grootste deel in de blender en hou een handje apart. Die doen we er als laatste weer bij.
  • Doe de olie in een klein steelpannetje. Doe de knoflook, oregano en chilipeper erbij. Laat even opwarmen zodat de knoflook zacht wordt. Niet laten koken, dan wordt de knoflook bitter.
  • Doe de olie (met alles wat in de olie zit) bij de doperwten in de blender. Doe er ook de zachte ricotta en ricotta salata bij. Doe de munt en basilicum erbij. Nu goed mixen.
  • Proef even of het nog zout en peper nodig heeft. Kruiden naar smaak dus.
    Doe het citroensap erbij.
  • Haal de puree uit de blender en voeg de doperwten toe die je apart hebt gehouden.
    Rasp er ook wat geraspte citroenschil over. Even mengen.
  • Serveer met brood en een stuk verse burrata on top!