Verwarm de oven voor op stand met boven- en onderwarmte op 170°C
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet en bebloem de ring van de springvorm.
Hak de chocolade fijn en smelt deze au bain mairie.
Doe de boter erbij. Zodra alles gesmolten is van het vuur halen.
Ondertussen de eieren splitsen. In de ene kom doe je de dooiers, in de andere kom doe je de eiwitten.
Doe in elke kom de helft van de suiker. Klop nu de eiwitten stijf in pieken.
Klop de dooiers schuimig. Doe dit net zo lang tot de hoeveelheid is verdubbeld en de massa lichtgeel is. dit duurt ongeveer 3 minuten.
Doe het chocolademengsel bij de dooiers en meng goed. Doe ook de melk erbij. Goed mengen.
Doe nu de eiwitten voorzichtig bij het chocolademengsel. "vouw" als het ware de eiwitten erdoor. vooral niet te hard kloppen, dan klop je alle lucht er weer uit.
Als het mengsel mooi glad is, doe je het in de springvorm. Zet in de oven voor 25 minuten.
Nu komt het: check na 25 minuten of hij gaar is, of liever gezegd: of hij nog niet gaar is. Check dit met een satéprikker. Je haalt hem uit de oven als de satéprikker nog vochtig is als je hem eruit haalt.
Laat afkoelen. Haal dan de springvorm eraf en bestrooi met suiker.