Haal `s ochtend het deeg uit de koelkast en laat het ongeveer in 2 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm na een uur de oven voor op 270 graden. de oven moet goed heet zijn. Heb je een pizzasteen? verwarm die dan meteen mee.
Bebloem je werkblad en leg het deeg er voorzichtig op. Maak grofweg met je vingertoppen een rechthoekige lap. Bewerk het vooral niet teveel. Vouw het deeg zoals aangegeven in de video.
Als de oven op temperatuur is kan het brood erin. Doe bloem op een broodschep en leg het op de bakplaat/ pizzasteen. Zorg voor stoom in de oven door de zijkanten te besproeien met water, of een vuurvast schaaltje met ijsblokjes of water erbij te zetten.
Bak het brood als volgt:15 minuten op 250 graden met stoom. 15 minuten op 200 graden zonder stoom (verlaag de temperatuur naar 200 graden en doe de oven open om de stoom te laten ontsnappen. )15 minuten op 180 graden zonder stoom.
Haal het brood uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster, of zet het brood rechtop. Laat het in ieder geval niet afkoelen op een plank, want dan wordt de onderkant zacht.