Spaghetti met zeevruchten

Zin in een niet te zwaar gerecht, maar toch iets warms? Dan is deze spaghetti ideaal. En ook nog eens in 10 minuten op tafel. In die tijd red je het niet eens om naar de afhaalchinees te gaan 😉 Eerlijk is eerlijk, we hebben het ons in dit geval niet te moeilijk gemaakt en diepvries scampi en inktvis gehaald. Er is tegenwoordig in de supermarkt echt wel een goede kwaliteit te vinden. Bovendien zijn ze bij de visboer ook diepgevroren geweest. Als je een goede kwaliteit bij de supermarkt kunt vinden, dan is er niets mis mee. Als je dan zorgt dat je altijd wat in de diepvries hebt, kun je bij onverwachts bezoek altijd deze pasta op tafel toveren. wil je eens wat anders? Maak dit gerecht dan eens met zwarte pasta.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • scampi (schoongemaakt) en inktvis. Ongeveer 500 gr (naar smaak meer/minder gebruiken)
  • scheut witte wijn
  • scheutje visbouillon (mag van blokje)
  • olijfolie
  • teentje knoflook (fijngehakt)
  • fijngehakte peterselie (zowel het blad als de steeltjes en hou die apart)
  • pikant chili pepertje
  • peper, zout
  • citroen
  • 400 gr witte of zwarte spaghetti

Hoe begin je er aan?

  1. Je kunt alvast beginnen met het opzetten van het water voor de pasta, want de rest is zo klaar.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en doe daar de fijngehakte knoflook in. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
  3. Doe de fijn gehakte steeltjes van de peterselie erbij. Deze geven superveel smaak af.
  4. Snij wat pikante peper in stukjes en voeg deze ook toe.
  5. Voeg de scampi en inktvis toe en bak even goed aan.
  6. Blus met een scheutje witte wijn en voeg een scheutje visbouillon toe.
  7. Doe er wat vers gemalen peper en citroensap over.
  8. Laat heel even pruttelen, maar zeker niet te lang, anders wordt de inktvis taai.
  9. Doe de pasta erbij en meng goed.
  10. Garneer royaal met fijngehakte peterselie, een schijfje citroen en doe er nog eens een scheutje olijfolie over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.