Pasta met pistachenootjes, ansjovis en broodkruim

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • ca 100 gr ongezouten (!!) gepelde pistachenootjes
  • 4 sneetjes witbrood
  • 6-7 ansjovis filets
  • doosje gele tomaatjes, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 6 groene ontpitte olijven, in stukje gesneden
  • handvol fijngehakte bladpeterselie
  • olijfolie, peper

Hoe begin je er aan?

Doe wat olijfolie in een pan en laat daarin de fijngesnipperde knoflook en ansjovisfilets smelten. Beetje peper aan toevoegen. Als de ansjovis filets gesmolten zijn voeg je de olijven, kappertjes en tomaatjes toe.

Snij de brood in fijne stukjes en bak deze in een pan met wat olie en boter bruin en knapperig. Stamp de pistachenootjes fijn. Zet het vuur wat lager en doe de pistachenootjes erbij. Goed mengen. Let op dat ze niet aanbranden.

Kook de pasta beetgaar en voeg deze bij het mengsel met de tomaatjes. Voeg de fijngehakte peterselie toe. Goed mengen. Zet het vuur uit en meng een deel van het broodmengsel er door. Serveer de rest van het broodmengsel over de pasta als garnering.