Spaghetti met een pesto van peterselie en topping van broodkruim en pistachenootjes

Koken jullie wel eens met pistachenootjes? Dat is echt de moeite waard. de smaak is heel rijk en gaat perfect met hartige gerechten en pasta. Ok, ze zijn niet goedkoop, maar dat is een goed stuk vlees ook niet. En bij dit gerecht mis je absoluut geen vlees. Een mooi vegetarisch gerechtje dus. In plaats van kaas doen we er broodkruim over. Gemengd met pistachenootjes…

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • pasta (liefst spaghetti)
  • bos platte peterselie
  • 100 gr / handvol pistachenootjes, ongezouten, ongebrand en gepeld.
  • 2 sneetjes brood (mag bruin en mag met korst)
  • bakje kleine zoete kerstomaatjes.
  • parmezaanse kaas.
  • teentje knoflook
  • goede olijfolie

Hoe begin je eraan?

Doe de helft van de pistachenootjes in een keukenmachine. Hak fijn en voeg de helft van de peterselie toe. Hak nogmaals goed fijn. Voeg nu wat olie toe tot je een mooi glad mengsel hebt. Doe er wat geraspte parmezaanse kaas door (naar smaak, maar niet teveel). Meng nog even kort. Haal het mengsel uit de kom en doe in een schaaltje. Breng op smaak met peper en zout.

Hak in de keukenmachine nu de andere helft van de pistachenootjes. Voeg het brood toe en hak nogmaals. Voeg nu de andere helft van de peterselie toe. Laat draaien tot je een mooi kruimig mengsel hebt. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en rooster het broodkruim mengsel bruin. Haal uit de pan en hou apart.

Kook de pasta. Doe ondertussen in een lage pan een flinke scheut olijfolie en verwarm hierin een gehalveerd teentje knoflook. Snij de tomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de olie. Doe de peterselie pesto erbij en meng goed.

Giet de pasta af en doe dit bij de tomaatjes en pesto. Goed opwarmen. Serveer met het broodkruim mengsel.

Eén antwoord op “Spaghetti met een pesto van peterselie en topping van broodkruim en pistachenootjes”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.