Marinade voor vlees

De marinade voor scampi, kip en vis hebben we al eerder gepubliceerd. Nu gaan we voor vlees. Daar waar vis best wel wat extra smaak kan hebben, is het eigenlijk de kunst om de marinade voor vlees zo neutraal mogelijk te houden. Veel vleessoorten hebben van zichzelf al een hele goede smaak. Denk aan lamsvlees, dat heeft echt niet veel meer nodig. De marinade is dus echt bedoeld om het vlees mals te maken en nét een klein beetje extra smaak toe te voegen. Wij doen er later nog wat truffelolie en truffelzout over.

Wat heb je nodig?

 • olijfolie, flinke scheut
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 rode ui, fijngehakt
 • paar takjes rozemarijn, verse oregano en of tijm
 • scheutje balsamico azijn
 • klein beetje citroensap (niet teveel)
 • vers gemalen peper, zout
 • fijngehakte (italiaanse) peterselie

Vlees: Lekker met varkenshaas, lamsvlees, rundsvlees. Wij hebben in dit geval kant en klare (maar wel ongemarineerde!!) brochettes gebruikt. Zelf maken van een goed stukje vlees is uiteraard nog lekkerder!

Hoe begin je er aan?

 1. Maak je zelf brochettes? (wat natuurlijk veel lekkerder is!) Zorg dan dat je eerste het vlees in stukjes snijdt. Dan kan de marinade beter intrekken.
 2. Gebruik je houten stokjes op de BQQ? Laat die dan een tijdje weken in water, zodat ze niet verbranden. (Zoals bij ons het geval was…dat krijg je ervan als je ze kant en klaar koopt 😉
 3. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en meng goed.
 4. Doe het vlees erbij en laat afgedekt een tijdje intrekken. Zet in de koeling.
 5. Haal het vlees een half uurtje voor het bakken uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
 6. Maak de brochettes.
 7. Bak de brochettes op de BBQ, of in een grillpan of in de oven. Als je ze op een grillpan bakt, hoef je niet nog eens olie in de pan te doen. Er zit al voldoende in de marinade. Als je ze bakt op de BBQ, dan is het lekker om tijdens het bakken wat rozemarijn of kruiden op de kolen te doen.
 8. Lekker met de truffelzout en truffelolie van www.amesi.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.