Gnocchi van aardappel met een sausje van verse zoete tomaatjes (gnocchi di patate ai pomodorini freschi)

Heb je het maken van de gnocchi onder de knie? Of kijk anders nog eens naar het basisrecept en een aantal cruciale tips voor het maken van de gnocchi. En dan nu de saus…. natuurlijk is boter en salie een echte klassieker, maar denk ook eens aan een licht sausje van verse tomaatjes. Pure smaken ! je weet niet wat je proeft. Hier geldt ook weer, hoe beter de kwaliteit van de tomaatjes, hoe beter het gerecht. Dus onze tip is: bezuinig niet op de tomaatjes. Je hebt verder geen vlees nodig in dit gerecht, dus geef dan liever iets meer uit voor goede zoete tomaatjes. En die zijn buiten het seizoen ook te krijgen. Dat zijn de honingtomaatjes. Je kunt eventueel nog varieren en spelen met gele tomaatjes ertussen. Maar ook weer alleen als ze lekker zoet zijn.

Wat heb je nodig?

  • 2 bakjes honingtomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • goede olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • eventueel: verse parmezaanse kaas

Hoe begin je eraan?

  • Was en halveer de tomaatjes.
  • Pel en halveer de knoflook
  • Doe in een ruime pan een flinke scheut goede olijfolie. Zet het vuur zacht en laat het teentje knoflook erin warm worden. Zo geeft de knoflook de smaak af aan de olie.
  • Doe nu de tomaatjes erbij en zet het vuur wat hoger. Laat de tomaatjes zacht worden, zodat de olie oranje kleurt. Ze mogen echt wel heel zacht worden.
  • Voeg peper, zout en basilicum naar smaak toe.
  • Kook nu de gnocchi in ruim water met zout. Als ze gaar zijn (komen ze boven drijven), schep je ze met een schuimspaan over naar de pan met de saus. Even omschudden.
  • Serveer met nog wat verse basilicum en eventueel geraspte parmezaanse kaas.

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.