“Glaasje granola”

Je ziet tegenwoordig alles gepresenteerd worden in een glaasje. Dat gaan wij dus nu ook doen. Een glaasje met granola , kwark (plattekaas/ fromage blanc) en een coulis van rode bosvruchten. Het leuke is dat het er vaak al heel ingewikkeld en chic uitziet, maar het is dus echt supersimpel. We gebruiken de granola van het vorige recept, die met kaneel en speculoos. Hier heb ik er een ontbijt/”post workout” versie van gemaakt, maar als je een dessert wilt maken, dan kan je de kwark/plattekaas vervangen door mascarpone of ricotta. ook heel lekker!

Vers is natuurlijk altijd lekkerder, maar op dit moment zijn er geen verse bosvruchten en dan biedt de diepvries echt wel uitkomst. Ik adviseer iedereen om een grote zak met diepvries bosvruchten in de diepvries te leggen. niet alleen handig voor een coulis, maar ook voor door de cupcakes of bevroren in een smoothie. Deze zak heb ik gehaald bij de Colruyt en is van het eigen Boni merk. Heel voordelig en de vruchten zijn heel mooi groot. Echt een uitkomst dus! We gaan beginnen….

Wat heb je nodig? (per persoon)

  • paar eetlepels granola
  • paar eetlepels kwark/plattekaas/griekse yoghurt (maar voor een dessert is ricotta of mascarpone heel lekker)
  • handje bevroren bosvruchten

Ik gebruik dus verder geen suiker. Dat wil zeggen dat de coulis nog vrij zuur is, maar in combinatie met de zoete granola en de zachte smaak van de kwark is dat echt heel lekker. vind je het te zuur, doe er dan wat honing door.

Hoe begin je er aan?

  1. Doe de bosruchten in een steelpannetje en laat deze op een zacht vuurtje ontdooien en zacht worden. Ik pureer ze niet, maar laat ze gewoon kapotkoken.
  2. laat even goed afkoelen
  3. doe in een glaasje een laagje granola, laagje kwark, laagje coulis en zo kan je afwisselen.
  4. eindig met wat coulis en granola en eventueel een speculooskoekje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.