Gepofte aardappel met truffelmayo

Makkelijk, goedkoop en zéér lekker! Als je gaat BBQ-en, zorg dan dat je aan het begin wat grote aardappels in folie aan de rand van de kolen legt. Heerlijk met een sausje of zure room en uiteraard met verse kruiden. Is weer eens iets anders dan stokbrood en eigenlijk veel lekkerder. Goed te combineren met de asperges en de brochettes van de BBQ. Laat het zonnetje maar komen…
Wat heb je nodig?

  • reken per persoon 1 grote kruimige aardappel
  • paar takjes rozemarijn, oregano, tijm
  • truffelzout
  • truffelmayonaise (die maken we zelf)
  • vers gemalen peper

Hoe begin je er aan?

  1. Borstel de aardappels schoon, maar laat ze in de schil;
  2. Leg de aardappels op een stuk folie en leg er wat verse kruiden bij (rozemarijn, oregano, tijm..)
  3. Pak de aardappels goed in.
  4. Leg ze aan de zijkant bij de hete kolen in de BBQ, dus niet op het rooster, maar gewoon onderin de bak met kolen. Draai ze af en toe, zodat ze niet aan 1 kant te zwart worden.
  5. Afhankelijk van de grootte van de aardappels, zouden ze ongeveer na een half uurtje goed moeten zijn. Af en toe even checken.
  6. Maak het folie open en snij ze open.
  7. Serveer met wat vers gemalen peper, truffelzout en truffelmayonaise.
  8. Je kunt ze nu uitlepelen, maar als de schil niet al te zwart is, dan is de schil ook erg lekker om op te eten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.