Dadels met chocolade, gevuld met amandelen

DSC_0814Zoals velen van jullie al weten, maar zoals ook al in ons profiel is aangegeven, reizen we toch regelmatig voor ons werk. Niet alleen binnen Europa, maar ook naar de Arabische landen. Daar hebben we dan ook deze inspiratie opgedaan. Een gezond snackje, dat heel eenvoudig is om te maken, maar o.zo.lekker! …té lekker eigenlijk…

Wat heb je nodig?

 • “natuur” dadels
 • reep extra pure chocolade
 • rauwe amandelen, zoute pinda`s of andere noten

Even over dadels: Ik heb dus ontdekt dat er verschillende soorten dadels zijn. Je hebt de dadels die in zo`n langwerpig doosje zitten en mooi glanzen. Die kun je het beste NIET kopen. Die zijn bewerkt met een glucoselaagje, waardoor ze mooi gaan glanzen. Ziet er mooi uit, maar daardoor worden ze mierzoet en mijns inziens niet lekkerder. Ik koop tegenwoordig “natuur” dadels. Die zijn mat, glanzen dus niet en zijn wat rimpeliger. met andere woorden, ze zien er misschien minder aantrekkelijk uit, maar de smaak is zoveel beter!! Ze zijn iets zachter en véééééél minder zoet! Vaak kun je deze kopen bij een goed gesorteerde notenbar, kaasboer of markt.

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de chocolade au-bain-marie.
 2. Maak een snee in de dadels en haal de pit eruit.
 3. Doe de amandelen/ noten erin. Ik stop ze altijd lekker vol ;).
 4. Goed dicht drukken.
 5. Doe de dadels in de chocolade, haal ze er met een vork uit. Even uit laten lekken boven de pan en dan op bakpapier leggen.
 6. ….en nu komt het lastigste: wachten tot ze droog zijn….

Je kunt ook andere vulling gebruiken. Ook heel lekker is bijvoorbeeld om zoute pinda`s te gebruiken. Dan krijg je ongeveer de smaak van Snickers!! Hoe lekker is dat?!

 

3 antwoorden op “Dadels met chocolade, gevuld met amandelen”

  1. Ja, daar ben ik dus in Palestina achter gekomen. Daar lagen de dadels met bakken vol op straat en die zagen er dus heel anders uit als in NL in die doosjes (zoals ik al zei: niet zo glanzend, dof, zachter etc.) Toen ben ik daar eens naar gaan zoeken. Ze zijn veel lekkerder en ook niet zo zoet. Ik weet niet of je deze in NL kan kopen, maar een een goede kaas/notenboer zou het toch moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.