Maak nu zelf deze zalige en heerlijk geurende citroenolie

Olio di limone

In de categorie: kleine moeite, groots effect moet je dit echt eens proberen! Een zalige en heerlijk geurende olijfolie met citroen. Ik hoe je wellicht niet te vertellen hoe lekker dit is over de vis, pasta met vis, ricotta, gegrilde groente, asperges, mozzarella etc. Daar waar de basilicumolie perfect past bij de gerechten met een basis van tomaten en/ of kaas, past deze citroenolie perfect bij alle grilgerechten met vis, vlees en groente.

De werkwijze is wel iets anders. We gebruiken alleen de schil en hoe fijner je de schil raspt, hoe sterker de smaak. Dat geldt ook voor de duur: hoe langer je de schil erin laat, des te sterker wordt de smaak. Dit is dus echt een infusie: de oliën van de citroenschil trekken in de olijfolie en geven een geweldige smaak af. Zorg ervoor dat je nooit het witte gedeelte van de citroen mee raspt. Dan wordt je olie bitter. Door de olie even op te warmen, trekken de smaken er nog sneller in. Maak deze olie dus gerust een aantal dagen van tevoren.

Een algemene tip voor het gebruik van citroenen: wil je gaan voor de smaak, kies dan altijd voor de schil. Wil je een gerecht zuurder maken, marineren en/ of malser maken, ga dan voor het sap. Het is dus niet het sap dat zorgt voor die lekkere citroensmaak, maar de schil. Gebruik om die reden ook altijd biologische citroenen in de keuken. Het gif dat op de citroenen wordt gespoten trekt met name in de schil en dat wil je natuurlijk niet in je gerechten.

Ook hier weer: schenk de olie in een leuk flesje met een schenktuitje (met dank weer aan de crodino flesjes 😉

Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Zalige en heerlijk geurende citroenolie

In de categorie: kleine moeite, groots effect moet je dit echt eens proberen! Een zalige en heerlijk geurende olijfolie met citroen. Ik hoe je wellicht niet te vertellen hoe lekker dit is over de vis, pasta met vis, ricotta, gegrilde groente, asperges, mozzarella etc. Daar waar de basilicumolie perfect past bij de gerechten met een basis van tomaten en/ of kaas, past deze citroenolie perfect bij alle grilgerechten met vis, vlees en groente.
Maak de olie gerust wat langer van tevoren. Hoe langer de schil in de olie zit, hoe sterker de smaak. Ook het licht verwarmen van de olie zorgt ervoor dat de smaken makkelijk in de olie trekken.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: citroen, olijfolie

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen
  • 100 ml olijfolie

Instructies

  • Schil de citroenen heel dun. Zo dun dat er geen wit meekomt. Het witte zorgt er namelijk voor dat de olie bitter gaat smaken. Je kunt de schil ook raspen. Dat gaat vaak makkelijker en geeft nog sneller de heerlijke citroensmaak af aan de olie.
  • Doe de olijfolie in een klein steelpannetje. Verwarm heel lichtjes. Vooral niet laten koken. Zodra de olie warm is, zet je het vuur uit.
  • Doe de schil erin en laat nu een paar uurtjes intrekken. Giet het in een mooi flesje of kommetje.
  • Als je de olie bewaart met de citroenschil erin, zorg er dan voor dat de schil altijd onder de olie staat. Anders heb je kans dat er schimmel gaat vormen. Dus als je ziet dat de schil niet meer onder de olie staat, giet je er een laagje nieuwe olijfolie bij.
  • Heerlijk over visgerechten, geroosterd vlees en/ of groente

Auteur: danoi

Ciao, Wij zijn Pauline en Pasqualino

7 gedachten aan “Maak nu zelf deze zalige en heerlijk geurende citroenolie”

  1. 5 sterren
    Use artificial intelligence to cut turnaround time, extend your budget, and create more high-quality content that Google and readers will love. How It Works? WordAi is extremely fast and intuitive. Just enter your content, click rewrite, and in a matter of seconds, WordAi will rewrite an entire piece of content for you. WordAi comes up with different ways to express the same ideas by rewriting every sentence from scratch. This not only removes duplicate content, it also makes the rewritten content read completely naturally. Scale Your Business Make your entire content production process 10x more efficient. Use AI to create more high-quality, unique content that impresses clients and engages readers, all without having to put in more hours Register here and get a bonus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept